Hawai'i Lomi Lomi Masszázs

 


Az ősi hawaiiak minden jelentős életszakasz vagy esemény előtt – mint pl. felnőtté válás rítusa, vagy egy fontos társadalmi funkció elvállalása- egy megfelelő szakemberhez (kahuna, lomilomi vagy kahuna la’au lapa’au) fordultak, hogy a masszázs segítségével megszabaduljanak félelmeiktől, feszültségeiktől, egocentrikus látásmódjuktól. A sikeres masszázs eredményeként a régi személyiségük, és az általa teremtett élethelyzetek, alapjaikban változtak meg. A régi mintákat tudatosan kiválasztott új minták helyettesítették.
A kezelés a minden emberben meglévő isteni elemmel való összekapcsolódást szolgálta, amelynek félelmek, megrögzött szokások és meggyőződések álltak eddig útjában. Azonkívül az őseink által összegyűjtött tudáshoz, a genetikai memóriához való hozzáférést is lehetővé kívánta tenni. Visszatérés az eredendő harmóniához, hozzáférés a felsőbb szintű információkhoz, és megtalálni a kapcsolatot saját lelkünkkel és szellemünkkel – mindezek az  Lomi Lomi által elérhető célok.
És bár a nyugati civilizáció ezt a fajta kezelést "hawaii masszázsnak" nevezi és sokszor leegyszerüsített formában piaci termékké degradálja, valójában e masszázs sokkal inkább egy valódi szakrális művészet - a gyógyító érintés művészete. A MA-URI, Lomi Lomi Nui, Kahi Loa, mind a polinéz testmunka különböző módszerei, melyek más-más oldalról közelítik meg az elsődleges célt: visszatérés az „elveszett paradicsomba”, az eredendő harmonikus állapotba.

A Polinézek betartják a természet törvényeit és együtt működnek vele! 

ELEMEK – KAHI LOA

Tűz (Ahi)
A világosságot adó, fényével, melegével tápláló Nap Isten magja.
Szíved perzselő tüze, mely felégeti lelked bilincseit, s mire már nincs szükséged, porrá hamvasztja.

Víz (Wai)
Halkan csörgedező kis patak folyásában növekedvén elemi erejével sziklákat mos el, s vízesésként zúdul alá a hegy gyomrából. Ott tóvá szelídülve tükörsima felszínén láthatod Magad.
Kis folyócska, mely társait összegyűjtve széles medret készítve magának áramlik folytonos mozgásban világ óceánjaiba, s ott hullámokat kergetve emel az égig, vagy mutatja mélységes mély sötétjét a kéknek.
Lelked hullámai ezek.

Szél (Makani)
Füledbe suttogó szellemed hangja, a láthatatlan, csak érzékelhető.
Életet adó esőfelhőket hozó, s kristálytiszta szivárványos eget láttató.
Ha elsuhan, elviszi múltad, bánatod, hogy helyébe új érkezőként szépséget és boldogságot hozzon.
Szellő szárnyán Ég és Föld között lebegő könnyedséggel táncold végig életed történetét.

Föld – kő (Pohaku)
Lábad alatt szilárdság és állandóság, biztonságos kapcsolódás Földanya szeretetteli ajándékaihoz.
Kristályai, kövecskéi és ásványai finom rezgéseikkel áldanak és gyógyítják széttöredezett lelked, hogy új egységben biztonsággal manifesztáld saját csodálatos Szellemed értékeit Magad és a Földi Világ szolgálatára.

Növényvilág (La’au)
A „csak vagyok” önzetlen világa. A természetes elmúlás és újjászületés csodája kicsiben és nagyban.
Ezernyi szín és illat, szirmok és levelek, termések és virágok, gyökerek és indák.
A „most élek és Neked ragyogok” egyszerű nemessége.

Állatvilág (Holoholona) – Macskafajták
Puhaléptű nagy mancsok, apró pici cica talpak, doromboló hízelgés és utolérhetetlen gyorsaság.
A Benned élő szelídség és vadság, éberség, összpontosítás és teljes ellazultság állapotának végletei.
Az oroszlánszívű férfiúi bátorság, és bájos cicalány, minden vagy egyben.

Emberek (Kanaka – Kanaka Aloha)
Isteni mivoltát, Szellemét vezérlő elvként élő jóravaló ember, mi vagy eredendően. Szíved szava a szeretet és a törődés. Tetteid igazítója Teremtő Istened, kinek fénye betölti léted minden pillanatát, mely által áldással vagy a világra s éled a boldogságot.

 A Polinézek tisztelik ember társaikat is!

Így köszöntik egymást:" Aloha"

Aloha:
Meghajlok a lényed előtt, mert tisztellek, megosztom -„alo”- életerőmet -„ha”- itt és most Veled, s teszem ezt örömmel -„oha”-, tiszta szívvel, szeretettel.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tisztítás, méregtelenítés Perui Kovafölddel

A mesék szimbolikus jelentései

Árak és bérlet akciók!