Nyirokmasszázs
Rengeteg méreganyaggal terheljük meg a szervezetünket, amelyek lerakódnak a szervezetünkben, leterhelik az immunrendszerünket és megbetegszünk. A táplálékkal elfogyasztott tartósítószerek, vegyszerek, cukrok, só, hús és egyéb méreganyagok felhalmozódnak a szervezetünkben. Amikor a testünk valamely részén gyulladások, sérülések, vagy egyéb okok miatt a nyirokáramlás nem megfelelő, gátolt az elfolyás, nyirokpangás keletkezik, a salakanyagok nem tudnak eltávozni, az érintett testrész megduzzad, és a bőr fényesen kifeszül.

A nyirokrendszer a szövetekben termelődő nyiroknak a szállítására, részben pedig a fehérvérsejtek termelésére szolgál. A nyirokhajszálerekből, nyiroktörzsekből és nyirokszervekből álló nyirokedényrendszerben nem található izmos szerv (mint a szív) mely a nyirok áramlását fenntartaná, mozgását más tényezők befolyásolják (pl.: az izmok nyomó hatása és a rekeszmozgás). A nyirokkeringés feladata a vérpályán belüli és kívüli folyamat közötti egyensúly megtartása. Ha ez felborul a sejt közötti folyadék túlsúlyban lesz, ödéma pangás keletkezik. A nyirokmasszázs alkalmazásakor a kötőszöveti folyadékra hatunk. A vérnél visszaszívás történik, a nyiroknál továbbtolás.


Az eljárás lényege a pangó nyirokfolyadék elvezetése a kötőszövetből. Mivel a nyirokrendszer szoros kapcsolatban áll az immunrendszerrel, alapvetően meghatározza a szervezet regenerációs képességét és segíti a salakanyagok kiválasztását a szövetekben, így akadálytalan működése rendkívül fontos. A nyirokmasszázs időtartama 60-70 perc.

A nyirokmasszázs hatásai:

A nyirokmasszázs (folyadékelvezetés, víztelenítés) javítja a nyirokelfolyást, azaz helyreállítja a nyirokáramlást. Rendszeres alkalmazása megszünteti a szöveti nyirokpangást, aktiválja az immunrendszert, serkenti a salakanyagok elszállítását, így hozzájárul a sejtek és a szövetek regenerálódásához, csökkenti a gyulladáskészséget, elősegíti meglevő gyulladások, sebek gyógyulását. Az erős immunrendszer bázisát a jó nyirokáramlás és a nyirokcsomók helyes működése képezi. A nyirokcsomó a szervezet első védelmi vonala, védőbástyája, így fontos hogy megfelelően tudja feladatát ellátni.

A nyirokmasszázs hatékonyan csökkenti a nyirokpangás által okozott tüneteket ( duzzadt boka, narancsbőr). A nyirok keringés aktiválásával beindul a szervezet öntisztító, méregtelenítő folyamata, és a méreganyagok kiürülnek a vesén az emésztőrendszeren keresztül. A méregtelenítés hatására erősödik az immunrendszer, mely beindítja az öngyógyító folyamatokat.
A nyirokmasszázs jótékonyan hat az idegrendszerre is, nyugtat, ellazít, elősegíti a pihentető alvást, javítja a közérzetet. Nagyszerű kiegészítője a fogyókúrának, illetve léböjt-kúrák előtt és után is alkalmazható. Hatása infraszaunával fokozható (ennek használatát inkább a nyirokmaszázs után ajánljuk).

A nyirokmasszázs ma már tudományosan bebizonyított és elismert eljárás. A módszert dr. Emil Vodder dán biológus fejlesztette ki, miután észrevette, hogy a nyirokcsomók és nyirokvezetékek masszázsa következtében a test bizonyos területein kialakult fájdalmas duzzanatok csökkennek.Hogyan érdemes alkalmazni a nyirokmasszázst?


Ha méregteleníteni szeretné a szervezetét esetleg fogyni szeretne akkor a nyirokmasszázs kb. 8-10 alkalom után fejti ki jótékony hatásait, ezért kúraszerűen érdemes alkalmazni (egyetlen masszázs nem elég). A kezelés akár minden nap elvégezhető.

Ha a jó közérzet és az egészség megtartása, megőrzése a cél és nincs különösebb komolyabb panasz akkor heti egyszer, esetleg két heti egy alkalommal ajánlott a masszázst rendszeresíteni. Ezzel az immunrendszert és a szervezet energetikai rendszerét erősítjük.

Nyirokmasszázs javallatai:


- cellulitisz (narancsbőr) csökkentésére
- ödémák megelőzésére, kezelésére
- fogamzásgátlót szedő nők részére
- premenstruációs tünetek enyhítésére, feszültség oldására
- legyengült immunrendszer stimulálására
- puffadás, székrekedés megszüntetésére
- fejfájás, migrén esetén
- alvászavar, álmatlanság esetén
- változókorban lévő hölgyeknél a tünetek enyhítésére
- általános immungyengeség, asztma, allergiák esetén
- visszatérő felső légúti fertőzésekkor, orrdugulás, torokfájásra
- műtéti hegek mielőbbi gyógyulásának elősegítésére
- hajhullásra (ha nem egyértelmű az ok)
- ízületi gyulladások kiegészítő kezelésére
- traumák, zúzódások, ütődések kezelésére

Ellenjavallatok:

 - terhesség, szoptatás
- kezeletlen pajzsmirigy betegségre
- daganatos betegségekre
szívelégtelenséghez társuló ödémák esetén
- legyengült, lázas állapot,
heveny gyulladásos állapotok,
friss trombózis, embóliaveszély miatt
A nyirokmasszázs alatt és a kúra alatt végig fokozott folyadékfogyasztást javasolunk, mivel ez segít fellazítani és kiüríteni a lerakódott salakanyagokat.
A nyirokrendszer az immunrendszer része. Fő feladata a fertőzések és a betegségek, köztük a daganatos megbetegedések elleni védelem.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tisztítás, méregtelenítés Perui Kovafölddel

A mesék szimbolikus jelentései

Árak és bérlet akciók!