Gyakorlatok egészséged és energiáid harmonizálására, vezetett meditáció

Napüdvözlő jógagyakorlat:


Dhirendra Brahmachari indiai jógi szerint a Napüdvözlet rendszeres gyakorlása következtében a szervezetünk jelentős mennyiségű YANG (+, HA) típusú PRANA energiát tud felhalmozni, ezáltal fizikai testünk ragyogni kezd akár a NAP. A Surya Namaskara egy olyan jótékony hatású gyakorlatsorozat, amely utat nyit a gyakorlónak a tökéletes egészség, erő, harmónia, sikeresség és hosszú élet felé: felfrissíti az egész test izomzatát, felgyorsítja a légzést ill. szívverést (ezáltal növelve az oxigénellátást) anélkül, hogy fáradságot vagy légszomjat idézne elő. Felfrissíti az idegrendszert a gerincoszlop folyamatos nyújtása által, alvásunk mély és pihentető lesz, memóriánkat serkenti. Megszünteti a belső feszültségeket és segít megnyugtatni az idegrendszert.


https://www.youtube.com/watch?v=k_nmq_c1ZQM


NAPÜDVÖZLET
Soorya Namaskára
1.OM NAMO SZURJÁJA
2.OM NAMO BHASZKRÁJA
3.OM NAMO DIVÁJA
4.OM NAMO TEDZSÁJA
5.OM NAMO PRKASHÁJA
Jelentése:
1. sor: Felismerem önmagamban a Napot; ez életem oka és lényege. Ezen az alapon működik az élet. Ez az energia keresztül áramlik rajtam.
2. sor: E fenntartó erő szikrája testem minden sejtjébe eljut, energiahullám jár át, új sugarak áramlanak belém szüntelenül.
3. sor: Ez a forrás, amely táplál, új életet kelt bennem.
4. sor: Ez szabadítja föl bennem a fényességet és az életerőt.
5. sor: Megvilágosít eltölt tudással, eloszlatja a sötétséget. Segítségül hívom a Napot, életem forrását, testembe helyezlek téged, Nap...hogy az tökéletesen működjön...az utolsó sejtig.

"Állok összetett kézzel a nappal szemben, szeretetet s örömet érezve szívemben. Kinyújtom karom, s hagyom, hogy testemben szétáradjon a nap melege. Lehajlok a sugarak előtt, s arcommal alázatosan a földet érintem.
Arcom a nap felé emelem, nem feledvén, hogy e magasságok eléréséhez olyanná kell válnom, mint a föld pora. Kinyújtózva a napfényhez, megpróbálom elérni a csúcsokat, s újból meghajlok, megadva magam.
Egyenesen állok, emlékezvén, hogy az igazi nap bennem van."
Az egészség és hosszú élet záloga - az öt tibeti rítus 

gyakorlatok


https://www.youtube.com/watch?v=dypO3FS6tVYGyógyító meditáció:https://www.youtube.com/watch?v=j2smivRDSxQ

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tisztítás, méregtelenítés Perui Kovafölddel

A mesék szimbolikus jelentései

Árak és bérlet akciók!