Mi a Tantra?

Mi a Tantra ?
A Tantra sokkal több, mint erotika. A Tantra az élet minden aspektusát igenlő spirituális út. A tantra megtanítja, hogy hogyan éljük az életet minden pillanatában rendkívüli intenzitással, teljes tudatossággal és ragaszkodás nélkül, hogy hogyan adjuk át magunkat teli szeretettel és megértéssel az élet folyamának. Majd az élet önmaga egy folyamatos, örömteli leckévé válik, megtanítva nekünk azt, amit szükséges tudnunk, felismerve rejtett tulajdonságainkat, jobbá alakítva, tökéletesítve bennünket. A Tantra egy olyan spirituális út, amelyet mindenki megtanulhat.
Manapság nagyon ritkán találkozhatunk az ősi tantra hagyomány hiteles bemutatásával. Sokaknak van valamilyen véleménye róla, de valójában kevesen tudják, hogy mi is a tantra. Éppen ezért rengeteg félreértés létezik, az egyik leggyakoribb az, hogy csak erotikus gyakorlatok összessége.
A tantra az élet egy forradalmian új megközelítése, amely megadja a lehetőségét annak, hogy életed sokkal nagyobb intenzitással és tudatossággal éld. A tantra segítségével az életen keresztül „igent” mondva haladsz át. A tantra a magába foglalás és az elfogadás tudománya. Az ok, amiért a tantra korunkban főleg arról szól, hogy az erotikus élet fejlődésének eszköze legyen, az azért van, mert most nagy nehézségekkel szembesülünk a szexualitás elfogadásával és életünkbe illesztésével kapcsolatosan. Éppen ezért egyik végletből a másikba esünk. Frigiditásból a perverzióba. A tantra felfedezi a közép utat a szexualitásban és magában az életben is.
A jóga és a tantra alkotja az indiai spirituális hagyományt, amely az univerzális filozófiákkal mélyen összekapcsolódó alapot alkot. Sokat írtak és mondtak ezekről a tanításokról, de mélységük és rejtett szimbolizmusok miatt mégis titokban maradtak. Egy évszázadokon át tartó rejtély. A Tantra áthatolhatatlan maradt, titokzatos, elgondolkodtató, ugyanakkor folyamatosan jelen van a jóga technikák sokféleségében, főleg a tibeti gyakorlatokban. A célszerű felderítés által az ember számára egy hiteles tudományt nyújt, ahol a kozmikus energiák ötvöződnek az élettannal, a pszichológiával, a mágiával és a spiritualitással. A tantra az emberi lényt gyakorlati szempontból, több-szinten szemléli és így egy olyan egységes elméletet hoz létre, amely megmagyarázza az emberi viselkedés legintimebb jellegeit, amelyeket az aktuális kutatások kikerültek.
A Tantrizmus a Kundaliniben felismeri a titokzatos energia forrását – egy olyan energiát, amelyet a modern tudomány még mindig nem határozott meg megfelelő módon, de kimagasló fontossággal bír a teljes szellemi felszabadulás szempontjából. A tantrában, a szexuális egyesülés, az egyike azoknak a lehetőségeknek, mely a férfi és a nő számára adottak, hogy tudatukat a Legfelső Lény felé összpontosítsák és irányítsák. Mivel ez az egyesülés rendkívül intenzív, mindkét fél tudata feltárul és egyesül, először egymáséval, majd a Kozmikus Tudattal. Az ekkor érzett leírhatatlan mámorító boldogság átölel minden dolgot és lényt. Mindaz, ami még fennmarad az egység utáni olthatatlan szomjúság, csak az, aki szeret és csak az, akit szeretnek.
A Tantra egy hiteles és kivételes formája a jógának, amely a szexualitást a megfelelő helyre teszi, újra létrehozva a szexuális tapasztalat hiányzó, spirituális dimenzióját. Ez a tapasztalat a lehető legnagyobbra kiterjeszti az ember tudatát és figyelemre méltó mértékben gazdagítja azt az Ember és az Univerzum megismerésével. Ugyanakkor az összes meglepő kapcsolat által, amely létrejön a látszólag sokféle jelenség és tudományos tény között, a Tantra végtelen horizontok felé nyitja meg az utat, ahol sok rendkívüli felfedezés várja a fáradhatatlan Gyakorlót.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tisztítás, méregtelenítés Perui Kovafölddel

A mesék szimbolikus jelentései

Árak és bérlet akciók!