Reflexológia

A reflexológia világszerte elterjedt és elismert természetgyógyászati módszer. Sikerét rendkívüli hatékonyságának köszönheti. A terápia az egész szervezetre hatással van, emellett nincs káros mellékhatása. Szinte bármikor, bárhol alkalmazható, kortól és nemtől függetlenül.

Eredetét nem ismerjük, valószínűleg egyidős az akupunktúrával, így akár 6000 éves múltra is visszatekinthet. Ie. 2300 körül Egyiptomban már használták ezt a módszert, de más kultúrákban is a mindennapi gyógyítás eszköze volt: Kínában, Európában, a rómaiaknál, az indián törzseknél és az inkáknál. Újrafelfedezése dr. William H. Fitzgerald amerikai orvos nevéhez fűződik.


Hogyan segíthet a reflexológia a szervezet öngyógyító folyamatainak beindításában?
A reflexológia az emberi test minden egyes részének megfelelő működésére kiható reflexpontokra gyakorolt nyomás tudományos technikája. A természetes gyógymódok célja, hogy támogassuk, erősítsük a szervezet saját gyógyító erőit.
A reflexterületek ingerlése folytán különböző aktiváló és gátló jelenségek jönnek létre. A reflexpontok masszírozásával a központi idegrendszerre, a belső szervekre, mirigyekre hatást lehet gyakorolni.
A reflexterápia serkenti a vér- és nyirokkeringést, befolyásolja, erősíti a szervezet immunválaszait, elősegíti a salakanyagok kiválasztását, a méregtelenítő folyamatokat, szabályozza a belső elválasztású mirigyek működését, az endorfin felszabadulás miatt is csökkenti a fájdalmat, az idegi feszültségeket, izomfeszüléseket oldja, a stressz negatív hatásait csökkenti.W. H. Fitzgerald, amerikai orvos az emberi testet 10 hosszanti és 3 harántzónára osztotta fel, és ezeket a kézen, valamint a lábon megfelelő reflexpontokhoz rendelte. Ez a zónafelosztás segít a beteg szerv meghatározásában vagy annak kezelésében. A fej-, fül-, talp- és tenyértérképek segítségével könnyebben behatárolhatók az egyes szervek, testrészek reflexpontjai. Az emberi testen több mint 800 aktív pont vagy zóna található. Ezek ingerlésekor (nyomás, tűszúrás, masszírozás) az ingerre reflexválasz, visszajelzés lép fel a hozzá tartozó szervben, mirigyben, testrészben. Az aktív zónák, pontok általában igen távol helyezkednek el az illető szervtől. A reflexológia szerint a test három részén tükröződik az egész szervezet: a fülön, a lábon és a kézen.
Egy reflexpont vagy terület érzékenysége vagy fájdalma a hozzátartozó belső szerv funkciózavarát vagy megbetegedését jelenti. Egy szerv működösének zavara izgalmi állapotot tart fenn a megfelelő talpi reflexterületen, ilyenkor csomók, keményedések tapinthatók.
A lábon lévő reflexzónák a megfelelő szervek salakanyag lerakó helyei. Ha a káros anyagcsere termékek a helytelen táplálkozás, életmód következményeként felszaporodnak a szervezetben, szervekben és nem tudnak természetes úton eltávozni, a szervek károsodnak, és a reflexzónákban lerakódások képződnek. A sérült, terhelt zónákban különböző nagyságú kiterjedésű, állagú kristályos göböket tapinthatunk ki, ilyenkor a zónák érzékenyek, sőt fájdalmasak is lehetnek masszázs esetén. A reflexológus a megfelelő pontok masszírozásával
növeli a hozzá rendelt szerv vérbőségét, javítja az anyagcseréjét, a nyirokkeringését, és ezáltal mozgósítja a szervezet öngyógyító erőit, segíti a lerakódások távozását.
A reflexterápia a gyakorlatban egyszerűnek tűnik, hiszen adott egy jól behatárolt "szervtérkép", melynek segítségével könnyű eligazodni a megfelelő területek között. A valódi, mélyreható kezelés azonban nagy felkészültséget és elmélyült ismereteket, nagy tapasztalatot kíván.

Milyen problémák megoldásában segíthet a reflexológia?
·         a vérkeringés szervei és betegségei
·         a nyirokkeringés szervei és betegségei
·         a légzőszervek és betegségei
·         az emésztőszervek és betegségei
·         a vizelet - kiválasztás szervei és betegségei
·         a női és férfi nemiszervek és betegségei, meddőségi problémák
·         az anyagcsere és betegségei
·         a belső elválasztású mirigyek és betegségei
·         az idegrendszer és betegségei
·         az érzékszervek és betegségei
·         a mozgásszervek, csont - és izomrendszer betegségei
·         összetett kórképek esetében


Ajánlott betegségmegelőzésre egészséges embereknek is.Megjegyzések

 1. Kedves Tünde!

  Gratulálok Neked ehhez az igényes, szemet és lelket kényeztető honlaphoz!

  Szinte kidomborodik a monitor elé a szeretet és az emberekért tenni vágyás. Ismerve Téged, nem is lehetne ez másképpen. Nagyon kifejező, ugyanakkor letisztult, és magasztos is egyben.

  Bármelyik részét nézem és olvasom olyan érzés önt el, mintha az én művem lenne – persze Női formában.

  Kívánom, hogy minél több Ember találjon rá, ismerje meg és töltse fel lelkét ezen az oldalon, mert ezek a dolgok a legfontosabbak az életünkben!

  Ölellek:

  Frigyesy Róbert
  Győr, 2015. január 29.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Robi,

   Nagyon örülök neki, hogy ez jön át az oldalamról. Tiszta szívből és szerelemből működtetem ezt a tevékenységet! Mert tudjuk ,hogy nem csak emberbe lehet szerelmesnek lenni, hanem bármi olyan cselekedetbe ami szívből jön.
   Ölellek kedves Robi!
   Örülök, hogy vagy!
   Tünde

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tisztítás, méregtelenítés Perui Kovafölddel

A mesék szimbolikus jelentései

Árak és bérlet akciók!